Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - زهرا بلندی: این رویداد با حضور بیش از ۱۰۰نفر از کودکان ساکن منطقه۳، نویسنده کتاب، تصویرگر و راویان توانمند در مرکز مردم‌نهاد کتابکده قصه و افسانه منطقه۳ برگزار شد و علاوه بر رونمایی و جشن امضای کتاب، شرکت‌کنندگان توسط راویان توانمند در قالب نمایش با مضمون داستان آشنا شدند.


«ناصر یوسفی»، نویسنده کتاب‌های کودکان و نوجوانان، با اشاره به اینکه این رویداد با هدف ترویج درست قصه‌ها و افسانه‌ها و بردن آنها بین مردم با مخاطبان مختلف از رده سنی کودک، بزرگسال و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. و آشتی دادن آنها با فرهنگ سرزمین ایران به اجرا درآمده است، گفت: «پیشینه‌های فرهنگی که در افسانه‌ها مستتر است به مرور زمان به خصوص در نسل جدید، در حال کمرنگ شدن است و اجرای چنین رویدادهایی در حضور کودکان و خانواده‌هایشان می‌تواند در حفظ پیشینه‌های فرهنگی و شناخت اقوام مختلف ایران مؤثر باشد.»


نویسنده و پژوهشگر کتاب دختران  ایران‌خانوم در ادامه با اشاره به اینکه افسانه‌های هر سرزمین بخشی از فرهنگ و میراث معنوی آن است که می‌تواند مردمانش را به فرهنگ آن جامعه وصل کند، گفت: «کتاب ایران‌خانوم روایتی از جامعه پیشین و تلاشی برای این ارتباط است که توسط راویان توانمند و با مشارکت گروه نمایشی در به تصویر کشیدن هریک از شخصیت‌های داستان به کودکان حاضر معرفی شده است. این کتاب مناسب کودکان و بزرگسال شامل هفت افسانه است و دختران این کتاب خصوصیات متفاوتی دارند. هر کدام با نام‌های «گل خندان»، «نبات‌خانومی»، «ماه‌پیشانی»، «نخودی»، «کدوی قلقه‌زن»، «نمکی» و «نارنج و ترنج» ویژگی‌های خاص خودشان را دارند.»

در کشور ما افسانه‌ها و قصه‌های زیادی وجود دارد و هرکدام از این افسانه‌ها بیانگر زندگی و اتفاقات روزمره مردم جامعه ‌اند و شاهد افتخارات و درد و رنج‌های آنان هستند. کتاب دختران ایران‌خانوم نشان‌دهنده دخترانی فعال، جسور با فکر مستقل، شجاع، تیزبین و هوشیار است و بازنویسی این کتاب از فضای ذهنی و کار پژوهشی نویسنده نشئت گرفته است.

 رویداد «غول چراغ جادو» هم جزء برنامه‌های آتی این کتابکده است که ۳۰ اردیبهشت به مناسبت روز جهانی موزه  اجرا خواهد شد و شرکت در آن برای عموم شهروندان آزاد است. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره ۲۲۲۲۰۴۴۲ تماس بگیرند.

کد خبر 675142 برچسب‌ها منطقه ۳ مردم نهاد کتاب - کودک و نوجوان همشهری محله کتاب - معرفی و نقد تاریخ عمومی ایران ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۳ مردم نهاد کتاب کودک و نوجوان همشهری محله کتاب معرفی و نقد تاریخ عمومی ایران ایران افسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۸۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن

به گزارش قدس آنلاین، پل استر یکی از نویسندگان محبوب جهان بود و آثار او به بیش از ۴۰ زبان ترجمه شد. نویسنده‌ای که بسیاری او را با شاهکارش «سه‌گانه نیویورک» (شهر شیشه‌ای، ارواح و اتاق دربسته) می‌شناسند و من با رمان‌های دلچسب «تیمبوکتو»، «سانست پارک» و «موسیقی شانس». 
پل استر مثل بسیاری از نویسندگان آمریکایی علاقه‌مندان زیادی در ایران دارد، به طوری‌که ناشرانی مانند نشر افق و چشمه، کتاب‌های او را با رعایت قانون کپی‌رایت و فاصله کمی از انتشار جهانی، در ایران ترجمه می‌کردند و به چاپ می‌رساندند. 
او نخستین کتابش را در سن ۳۵سالگی و در سال ۱۹۸۲ نوشت؛ یک زندگی‌نامه اما با روایت داستانی به نام «اختراع انزوا». دو سال بعد، سه‌گانه نیویورک را نوشت که سبب شد نام پل استر در محافل ادبی انگلیسی‌زبان مطرح شود. پس از انتشار این سه‌گانه، منتقدان و کتابخوان‌ها آثارش را با جدیت بیشتری دنبال کردند. 
سه‌گانه نیویورک، مشهورترین اثر پل استر، از سه رمان به هم پیوسته تشکیل شده است: شهر شیشه‌ای، ارواح و اتاق دربسته؛ داستان‌هایی به‌یاد ماندنی و اسرارآمیز که به شکلی نفسگیر، خواننده را درگیر اتفاقات خود می‌کنند. سه رمان کوتاه معمایی، فلسفی و کارآگاهی که شخصیت هر داستان در شهر نیویورک دچار ماجراهای عجیب و غریبی می‌شوند؛ اتفاق‌هایی که سرانجام آن جنون، سرگشتگی و بحران هویت است. این کتاب‌ها جسورانه نوشته شده و سرشار از پیچیدگی‌های انسانی و عاطفی هستند. 

جهان خاص «پل استر»
در ابتدا برچسب ژانر کارآگاهی را بر آثار استر گذاشتند اما با انتشار آثار دیگرش مشخص شد او نویسنده‌ای است که جهانی مخصوص به خود دارد؛ جهانی که مهم‌ترین مؤلفه‌های آن پرداختن به بحران هویت، فقر، مفهوم انزوا، شکستن فضا و زمان و تأکید او بر پدیده شانس است. 
قهرمان‌های کتاب‌های استر اغلب خود را گرفتار داستان سرنوشت یا نقشه‌های دیگری می‌یابند؛ چیزی فراتر از توان و تصورشان، چیزی که آن‌ها را به این پرسش می‌رساند که 
«من کیستم؟» (این ویژگی در اثر «موسیقی شانس» بسیار مشهود است) او در همه این سال‌ها در آثارش قهرمانی خلق کرده که هر کدامشان می‌تواند آینه‌ای مقابل مخاطب بگذارد و مخاطب با خواندن داستان شخصیت‌ها به کشف خود دست پیدا کند. 
اما یکی ازآثار دلچسب پل استر، رمان «تیمبوکتو»ی او است. یک داستان تمثیلی مدرن که می‌خواهد با بیان ساده، از معانی ژرف صحبت کند. 
قهرمان داستان «تیمبوکتو» سگی به نام آقای بونز است که همراه و همدم همیشگی مردی بی‌خانمان از بروکلین به نام ویلی جی.کریسمس می‌شود. ویلی از نظر جسمانی وضعیت خوبی ندارد و همزمان با وخیم‌تر شدن حالش، به همراه آقای بونز به سوی بالتیمور راه می‌افتد. داستان سفر آن‌ها توسط آقای بونز روایت می‌شود. پل استر با قرار دادن سگ به عنوان یک شخصیت داستانی، موفق شده یکی از غنی‌ترین و هیجان‌انگیزترین داستان‌ها در ادبیات آمریکا را خلق کند. این کتاب از نگاه حیوانات، دنیای انسان‌ها را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد. 

نوشتن از جزئی‌ترین خاطرات
پل استر که در سال ۲۰۱۷ نامزد جایزه معتبر بوکر شد جزو نویسندگانی بود که ید طولانی در نوشتن آثار زندگی‌نامه‌ای داشت. او در آثاری مانند «اختراع انزوا»، «بخور و نمیر» و «خاطرات زمستان» با دقت و ریزبینی به بررسی جزئی‌ترین خاطرات خودش دست زده است؛ از سرمای کف اتاق در ۶سالگی گرفته تا تجربه گرسنگی و فقر تا علاقه دیوانه‌وارش به بیسبال و موسیقی. 
آقای نویسنده علاوه بر ورزش و موسیقی با دنیای سینما هم بیگانه نبود. 
او خالق بیش از ۳۰اثر بود که از این میان چندین عنوان به فیلم تبدیل شده‌اند که «موسیقی شانس» از آن جمله است.
استر خودش فیلم‌نامه‌هایی نوشت که با فیلم‌نامه «دود» (۱۹۹۵) با بازی هاروی کایتل، ویلیام هرت و جیانکارلو اسپوزیتو آغاز شد. سپس همراه وانگ به‌طور مشترک دنباله‌ای به نام «آبی در چهره» را کارگردانی کرد. 
سال ۱۹۹۸، آستر همراه کایتل، سوروینو و ریچارد ادسون فیلم‌نامه «لولو روی پل» را نوشت و کارگردانی کرد. او سال ۲۰۰۷ در فیلم «زندگی درونی مارتین فراست» با بازی دیوید تیولیس، ایرنه جاکوب و مایکل ایمپریولی بار دیگر همین وظیفه را انجام داد. 
استر در مورد ورودش به دنیای فیلم‌سازی گفته بود: «من بیشتر یک نویسنده‌ام. نویسندگی کار من است. فیلم‌سازی برای من یک راه دیگر برای قصه‌گویی است». 
پس از کتاب «مردم حمام خون» آخرین کتاب پل آستر که با عنوان «باوم‌گارتنر» منتشر ‌شده، به پروفسوری می‌پردازد که با خاطره تلخ مرگ همسرش مبارزه می‌کند. استر در زمان نوشتن این رمان با بیماری‌اش دست و پنجه نرم می‌کرد و هنگام نوشتن رمان در مصاحبه‌هایش تأکید کرده بود این رمان شاید آخرین اثرش باشد. او گفته بود: «احساس می‌کنم وضعیت سلامتی‌ام آن‌قدر مخاطره‌آمیز است که بگویم شاید این آخرین چیزی باشد که می‌نویسم و اگر این پایان باشد پس با این مهربانی انسانی که به عنوان نویسنده در محافل صمیمی دوستانم احاطه‌ام کرده، باید بگویم ارزشش را داشت».

خدیجه زمانیان یزدی

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • «وعده صادق» افسانه شکست ناپذیری اسرائیل را در هم شکست
  • ذوب آهن قهرمان بسکتبال دختران جوانان ایران
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۸ / این کوروش افسانه است!
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • بدرود آقای پل استر
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • بحران ادبیات داریم